Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Multiplesclerose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Multiplesclerose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen.

(advertentie)

Ilse

Geschreven op: Zaterdag 15 April 2017 om 07:51
Ongepast of beledigend?

Hoi allemaal,

Ik ben Ilse en ik weet nu ongeveer 6 jaar dat ik ms heb. Ik ben nu 38.
Ik heb in 6 jaar tijd 2 schubs gehad, toen had ik last van verdoofde lichaamsdelen, dubbel zien, duizeligheid en nystagmus.

Ik wil er even bij vertellen dat ik ( en daarbij ook m''n man en kids) een heel zwaar jaar gehad hebben ( geestelijk ging het slecht met mij) nu voel ik me al een aantal maanden sterker dan ik me ooit in m''n leven gevoeld heb. Ik teken veel, kook veel, verzorg mezelf goed en ben er weer voor m''n kindjes. Onze kindjes zijn bijna 2 en 5 jaar.

Nu heb ik een schub, heb verdoofd gevoel in beide benen, veel pijn in m''n benen, pijn in onderrug, sensibiliteits stoornissen, extreme vermoeidheid etc. Ik zit veel in een rolstoel, loop slecht en dit doet heel veel met me. Ik voel me sterk hoor maar ik besef nu pas echt dat ik ms heb. Ik moet ook naar revalidatie centrum, heb aangegeven dat ik erover wil praten wat het met me doet. Ook ga ik naar de uroloog, plasproblemen en last van incontinentie.

Herkennen mensen mijn verhaal? Befankt voor jullie interesse!

Groetjes ilse&
128170;&
127995;&
128578; 

Reacties op dit bericht:

Geschreven door: ans dekker op Woensdag 23 Mei 2018 om 11:47 Gek bericht?


Hallo Ilse,

Ik heb je bericht gelezen, en wil bij deze reageren.

Ik ben 68 jaar en heb ook M.S. sinds 1990,ik zit de hele dag in de rolstoel, een electrise,
dus ik kan toch nog hier en daar heen.
Maar M.S. is een moeilijke ziekte, ik heb ook vaak spasme.

Ik hoop dat je reageer,

Groeten Ans.


Geschreven door: Tanja op Zondag 27 Januari 2019 om 16:13 Gek bericht?

Hoi Ilse,
Ms heeft veel pieken en dalen. Ondanks moeilijkheden heb je het voor elkaar gekregen je sterk te voelen. Als het lichamelijk slechter gaat, lijk je dat helemaal kwijt te zijn. Vaak helpt het als je jezelf dan meer tijd gunt. Als het thuis goed geregeld is, kun je daar misschien ook wat meer afstand van nemen en je richten op de revalidatie. Succes
Tanja


Reageer op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)