Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Multiplesclerose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Multiplesclerose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen.

(advertentie)

Harry Wijnands

Geschreven op: Zondag 2 December 2018 om 09:59
Ongepast of beledigend?

Ik loop al een paar jaar met de volgende gedachten rond. Mijn zus van 52 jaar heeft sinds haar 18e al MS. In het begin ogenschijnlijk mild maar vanaf haar 40e agressief.
Toen ze een jaar of negen was heeft ze een ernstige botinfectie/-ontsteking gehad. Ze is daarvoor in het Academisch ziekenhuis Groningen behandeld. Ze lag destijds geÔsoleerd en in een steriele omgeving. Ze hebben een stuk bot van haar bovenbeen verwijderd om zo de infectie/ontsteking ook hiermee weg te halen. Ze is genezen verklaard naar huis gegaan.

Mijn gevoel zegt dat deze infectie/ontsteking en het feit dat ze een aantal jaren later de eerste symptomen van MS kreeg, met elkaar te maken hebben. Wat nu als het immuunsysteem toen is aangezet om de infectie/ontsteking aan te vallen en op te ruimen maar nooit meer is uitgezet en dat die nog steeds in een soort alarmstand staan, zonder dat het nodig is en zo nu en dan de kop op steekt? Kortom dat het immuunsysteem van slag is en voor de gek gehouden wordt door deze infectie/ontsteking die operatief verwijderd is en dus niet meer in het lijf aanwezig is?

Ik heb ook nog een tweede overdenking. Wat nu als het immuunsysteem WEL gelijk heeft en de infectie/ontsteking nog in het lijf aanwezig is en onder de radar blijft en zich verstopt heeft in de zenuwknopen/myeline? De infectie/ontsteking zit er dus wel maar niet waarneembaar voor het immuunsysteem maar zo nu en dan steekt het de kop op en in het gebied van de zenuwknopen/myeline en dat het immuunsysteem het dus aanvalt maar het effect is dat myeline kapot wordt gemaakt. Vergelijk het met een koortslip; eenmaal het virus in je lijf dan gaat het nooit meer weg.

Dit is wat ik graag wilde delen. Het is nu uit mijn hoofd en gedachten. Ik ben geen arts en misschien is het onzin maar het kan anderen op een denkspoor zetten. Serendipiteit is een begrip wat hier aan appelleert. Mijn zusje wordt niet meer beter. Ze is geestelijk en lichamelijk gesloopt door deze ziekte en woont in een verzorgingstehuis en heeft 24*7 verzorging nodig. Hulde aan en respect voor de mensen die dit allemaal doen!
 

Reageer op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)